Print

Aktuellt

Skaldjursbrunch
Njutningen och känslan.
Mister French har fyllt skaldjursdisken,
tänt grillen och lagt bubblet på kylning. Lördagar och söndagar öppnar vi upp för brunch mellan kl. 13:00 - 16:00.

Varmt välkomna!


SKALDJUR
Ostron, fine de Normandie
Krabba
Rökta räkor
Räkor

KÖTT
Apelsin och anchochiliglaserat-
kycklingbröst
Bourbon-glaserade oxribs
Lammrostbiff
Mini Burgers
Mini croque monsieur

KALLSKURET
Bayonneskinka
Rosette de lyon

DESSERT
Mister French’s dessertbord

TILLBEHÖR
Marinerade oliver
Cornichoner
Kronärtskockshjärtan
Rostad majskräm
Stekt svamp med gremolata och Comtéost
Grillade majskolvar
Aioli
Tryffelaioli
BBQ-sås
Mister French skaldjursvinägrett
Rostade rotsaker
Saltbakad mandelpotatis
Smörrostad blomkål
Rostade betor med Chevréost, valnötter och
honung
Blandsallad
Caesarsallad
Tomatsallad

MISTER FRENCH BRUNCH 365:-

Med reservation för ändringar

Julbord i Stockholm
Nu är det dags för julbord igen

Vi dukar upp ett hemlagat, traditionellt och klassiskt julbord innehållandes julens alla smaker; bland annat olika sillar, ostar, hemlagade terriner och köttbullar till färska räkor och fisk samt korvar och grillat kött med mera.

Varmt välkomna till jul på Mister French,
Stockholm - Gamla stan


NU ÄR DET JUL IGEN...
Veden glöder, och det knastrar av eldarna som brinner.
Granriset frasar under våra skor. Utanför kluckar vattnet i
den vintriga krispiga luften. Det doftar juligt och hemlagat;
från kryddig glögg till ett dignande buffébord och ett helt
rum fullt av godis och sötsaker.

Varmt välkomna till jul på Mister French!


TIDER & PRISER
Vi startar vårt julbord torsdag den 24/11
och avslutar torsdag den 22/12.


TILLGÄNGLIGA SITTNINGAR:
MÅN – FRE:
Lunchsittning 12.00 – 15.00 för 425 SEK
Mellansittning 16.00 – 19.15 för 595 SEK
Kvällssittning 20.00 – 23.00 för 695 SEK*

*Vid bokning av kvällssittning bjuds sällskapet kl 19.00 på glögg och snittar på vår gård inredd som en vinterträdgård med eldkorgar, granar och renfällar för att komma i rätt julstämning. Gården är inklädd med tak och har infravärme
och blir en mysig och stämningsfull start på kvällen.

LÖR – SÖN:
Lunchsittning 13.00 – 17.00 för 425 SEK
Kvällssittning 18.00 – 22.00 för 665 SEK

I paketet ingår det traditionella och klassiska julbordet, godislandet med sötsaker och kaffe/te på maten.

SKALDJURSPAKETET
bokas i förväg för 895 SEK och innehåller följande;

FÖRRÄTT: Löjromstoast

VARMRÄTT: Skaldjursplateau 1/2 Maine hummer, 1/2 krabba, 100 g färska och rökta räkor, 3 Normandie no. 4 ostron. Serveras med brioche, pommes frites, aioli, schalottenvinäger och tryffelaioli.

DESSERT: Godislandet


FÖR STORA SÄLLSKAP
Stora sällskap kan boka halva lokalen, dvs hela backroom med två långbord à 22 personer, ett bord à 10 personer, tre bord à 8-10 personer, ett bord à 6 personer samt två private corners närmast julbordet à 5 personer vardera. Totalt blir det 100-110 sittplatser.

För bokning av hela restaurangen för en exklusiv tillställning finns totalt 180-220 sittplatser.


KONTAKT OCH BOKNING
Tveka inte att kontakta oss för frågor eller för att gå vidare med bokning.

VÄNLIGEN KONTAKTA:
MAIL: bokning@mrfrench.se
TEL: 08-20 20 95

ADRESS:
Mister French
Tullhus 2, Skeppsbrokajen

WWW.MRFRENCH.SE
INSTAGRAM: @misterfrenchsthlm
FACEBOOK: Mr French
Vårmeny
MENU PRINTEMPS

L’ECAILLER

OSTRON / OYSTERS

Mr French’s gästspelande ostron, fråga vår servispersonal eller kom fram själv och titta vad vi har i vår ostrondisk
Mr French’s special daily oyster, ask your waiter or come see for yourself

Fine de Claire 30
Demoiselle 45
Utah Beach 45
Pousse’n Claire Speciale 45

Ostron är ett livsmedel som i
vissa fall kan orsaka en allergisk reaktion
Oysters in some cases, may cause allergic reactions


OSTRONPLATEAU / OYSTER PLATTER 415
4 st Fine de Claire, 4 Demoiselle,
4 Utah Beach, 4 Pousse’n Claire


LÖJROM / CAVIAR
30 g löjrom från Kalix 235
30 g Bleak Roe from Kalix

30 g American Bleak Roe 195
30 g amerikansk löjrom

Löjrom serveras med blini, smetana, rödlök, citron och dill
Served with blini, sour cream, red onion, lemon and dill


RÄKOR / SHRIMPS
en näve färska Smögen räkor efter tillgång dagspris
a handful of fresh Smögen shrimps (if available)

en näve rökta Räkor 145 
a handful of smoked shrimps

KRABBA / CRAB 1/2 / 1/1
Irländsk Krabba 145 285
Irish Crab

HUMMER / LOBSTER 1/2 / 1/1
Maine hummer 255 / 455
Maine lobster


PLATEAU 645:-
1/2  hummer, ½  krabba, 3 st fine de claire ostron, 100 g blåmusslor, en näve räkor, en näve rökta räkor
1/2 lobster, 1/2 crab, 3 Fine de Claire,
100 g of mussels, a handful of shrimps and a handful of smoked shrimps



PLATEAU GRAND CRU 1495:-
1//1 hummer, 1/1 krabba, 100 g blåmusslor, 100 g räkor, 100 g rökta räkor, 4 utah beach 4
fine de claire, 2 st pilgrimmsmusslor i sitt skal
1/1 lobster, 1/1 crabs, 100 g mussels, 100 g of shrimps, 100 g of smoked shrimps , 4 Utah Beach,
4 Fine de Claire, 2 scallops



MISTER FRENCH PLATEAU 3195:-
2 hummer, 2 krabba, 200 g räkor, 200 g rökta räkor, 1 kg blåmusslor, 3 demoiselle, 3 fine de claire, 3 utah beach,
3 pousse’n claire, 4 st pilgrimmsmusslor, 30 g kalixlöjrom, 30 g amerikansk löjrom 
2 lobsters, 2 crabs, 200 g of shrimps, 200 g of smoked shrimps, 1 kg of mussels, 3 Demoiselle, 3
Fine de Claire, 3 Utah Beach, 3 Pousse’n claire,
4 scallops, 30 g Caviar of Kalix, 30 g american bleak roe



FÖRRÄTTER
STARTERS

ÄNGAMAT 2.0 /  SPRING HARVEST 165
soppa på vårens späda örter,
rökt forellrom och bakad färskpotatis
soup made of herbs and sprouts,
served with smoked trout roe and baked new potatoes


FRITERAD KALVBRÄSS / SWEETBREAD 195
med späda primörbetor, råhyvlade betor och dragoncreme
deepfried sweetbread from veal,
served with small beets, quailegg and tarragon



HUVUDSALLAD / GARDENSALAD 165
med varmrökt torsk, löskokt ägg, brytbönor och dijonaise
with smoked cod, creamy egg, green beans and dijondressing


VITSPARRIS / WHITE ASPARAGUS 165
med rökta blåmusslor från Bohuslän, citronsabayonne,
surdegsbröd och citrontimjan
AAA selection, with mussels, lemonsabayon sauce, sourdough bread and lemon thyme


CARCIOFINI ROMANA 145
inkokt kronärtsskocka med panzanellasallad, rostade
hasselnötter och hasselnötssmör
Poached artichoke with panzanella salad,
toasted hazelnuts and hazelnut butter 



VARMRÄTTER / MAINCOURSES 295
RÖDTUNGA AU VIN BLANC / LEMON SOLE
med vit sparris, krispigt rödtungaslag och avrugasmörsås
champagne poached, served with white asparagus
and crispy side of the fish, and an avruga caviar sauce


PIGGVAR / TURBOT 445
350 g grillad på benet, med friterat fine de claire
ostron, havsörter och ramslöksemulsion
350 g grilled on the bone, with deepfried fine de
claire oyster, seaweed salad, and ramson emulsionsauce


VÅRKYCKLING / SPRING CHICKEN 265
helstekt, med friterad lök,
trädgårdssallad och späda primörer
whole springchicken with fried onion, garden salad,
sprouts and seasonal primeurs

DILAMM / PYRENEES SUCKLING LAMB 290
från pyreneerna, grillad rygg och roulad på bogen,
med mjölkkokt färsk vitlök, grön sparris och bönragu
grilled back and baked roll of the lambshoulder,
with milkbraised spring garlic, green asparagus and
broadbeans


ANKA CANETTE / DUCK CANETTE 285
rosastekt bröst och confiterat lår, med rabarberglacerad endive, kryddrostad sparris och inkokta rabarber
crispy fried breast, confied duckleg with rhubarbglazed endiv, rawfried white asparagus and sweet and soured rhubarbs 

KALVENTRECÔTE / VEAL RIB EYE 345
grillad kalventrecôte med toppmurklor, fänkål och
kalvbogs parmentier samt kalvsky med brynt smör
grilled, with morels, fennel parmentier and
vealsauce with browned butter 



VÅR / SPRING- ALL IN 585:-
en avsmakningsmeny med vårens finaste
a tasting menu with spring’s finest

ÄNGAMAT 2.0 / SPRING HARVEST

VITSPARRIS / WHITE ASPARAGUS

ANKA CANETTE / DUCK CANETTE

RABARBER / RHUBARBS


ALLTID PÅ MISTER FRENCH / ALWAYS AT MISTER FRENCH

MOULES FRITES 1/2  165, 1/1 265
ett urval av dagens musslor i vitt vin sås,  schalottenlök, vitlök, chili, persilja och grädde, serveras med aioli, en hel inkluderar pommes frites
a selection of daily mussles in white wine sauce, shallots,
garlic, chili, parsley and cream. Served with aioli.
Whole portion includes french fries 



STEAK TARTAR 1/2  145, 1/1 225
rörd med dijonsenap, kapris, cognac, serveras med
friterad surkål, syrad schallotenlök, och tryffelcreme
mixed dijon mustard, capers and brandy, served with
fried sauerkraut, pickled shallots and truffle cream


ANKLEVERTERRINE / DUCK LIVER FOIE GRAS 235
med äppelcreme, sötsyrlig lök,
trädgårdssallad och rostat bröd.
with apple cream, sweet-sour onions,
garden salad and toast


TONFISK SALLAD NICOISE / TUNA SALAD NICOISE 235
grillad tonfisk med sardeller, oliver, kapris, brytbönor, ägg
och olivtapenade.
grilled tuna with anchovies, olives, capers,
green beans, eggs and olive tapenad
e

MR FRENCH BURGER 2.0 285
250 g hamburgare gjord på högrev och oxbringa, serveras med 50 g halstrad anklever, nystekt lök, bacon, tryffelmajonnäs och pommes
250 g burgers made of chuck steak and brisket, served with 50 g seared foie gras, fried onions, bacon, truffle mayonnaise and french fries

ENTRECÔTE CAFE DE PARIS 375
utvald entrecote serveras med haricot vert,
cafe de parissmör och pommes
selected rib eye served with haricots verts,
cafe de paris butter and french fries


CREME BRULÈ 95
Klassisk fransk dessert från 1691
Classic French dessert from 1691



DESSERTER / DESSERTS

RABARBER / RHUBARBS 135
bakad glasrabarber med mandelfinancier, rabarberbavaroise och rabarberconsommè
baked rhubarbs with almondfinancier,
rhubarbbavaroise and rhubarbconsommè


MJÖLKCHOKLADPASTEJ / MILKCHOCOLATE TERRINE 135
med jordgubbar, pistagenougatine,
gräddfilssorbet och varm chokladsabayonne
with strawberries, pistachionougatine,
sourcream sorbet and hot chocolatesabayon


HAWAIAN TROPIC 165
en flirt med strändernas doft av kokosolja, grillad ananas,
romdränkt sockerkaka, passionsfruktscreme, kokossorbet
och minimaränger
flirt with summer beaches, grilled pineapple, rum marinated spongecake, passionfruitcremè, coconutsorbet and minimeringues

TRYFFEL / TRUFFLE 35
Mister French
Öppettider
Mån - Sön: 11.00 - 01.00
08-20 20 95
Tullhus 2, Skeppsbrokajen
Hemsida