Södra Sällskapet
Öppettider Mån - Tis: 11:00 - 22:00 Ons -Tor: 11:00 - 00:00 Fre: 11:00 - 01:00 Lör: 13:00 - 01:00 |
||
08 - 643 25 25 | ||
Åsögatan 111 Hemsida |
Fisk
MOULES FRAICHES 197:-
Färska blåmusslor kokta i grädde och champagne med vitlök och hackade örter samt aioli och Sällskapets pommesblandning. Franska Rivieran när den är som bäst!
OUEST DE POISSONS MARINS 259:-
Ugnsbakad västerhavstorsk på en bädd med fräst kronärtskocka, sockerärtor, salladslök, lantpotatis och rostad paprika samt en smörad havskräftsconsomé.
En svensk klassiker på franskt vis!
POISSON ET FRUITS DE MER GRILLÉES 347:-
Fisk och skaldjur från grillen. Havskräfta, gambas, gröna musslor, calamares samt dagens fisk marineras med våran apelsin och chili gremolata och serveras med en liten blandsallad, chili aioli och grillad citron.
Havets läckerheter direkt från grillen, när det är som bäst!
GRILLER CARBONISER 249:-
Halstrad fjällröding serveras på en bädd av betor, sockerärtor, salladslök och lantpotatis toppat med en skummad vitvinsvelouté samt skagenröra.
Vegetariskt
HALLOUMI GRILLÉ 217:-
Grillad halloumi med grönsparris risotto och grillade grönsaker. Perfekt för vegetarianen eller för dig som bara vill prova något annorlunda!
GRILLAD GRÖNSAKSPLANKA 227:-
Husets utvalda marinerade och grillade grönsaker serveras med en potatis och västerbottenpuré, ugnsbakad tomat, getost i filodeg samt kronärtskockskräm.
Färska blåmusslor kokta i grädde och champagne med vitlök och hackade örter samt aioli och Sällskapets pommesblandning. Franska Rivieran när den är som bäst!
OUEST DE POISSONS MARINS 259:-
Ugnsbakad västerhavstorsk på en bädd med fräst kronärtskocka, sockerärtor, salladslök, lantpotatis och rostad paprika samt en smörad havskräftsconsomé.
En svensk klassiker på franskt vis!
POISSON ET FRUITS DE MER GRILLÉES 347:-
Fisk och skaldjur från grillen. Havskräfta, gambas, gröna musslor, calamares samt dagens fisk marineras med våran apelsin och chili gremolata och serveras med en liten blandsallad, chili aioli och grillad citron.
Havets läckerheter direkt från grillen, när det är som bäst!
GRILLER CARBONISER 249:-
Halstrad fjällröding serveras på en bädd av betor, sockerärtor, salladslök och lantpotatis toppat med en skummad vitvinsvelouté samt skagenröra.
Vegetariskt
HALLOUMI GRILLÉ 217:-
Grillad halloumi med grönsparris risotto och grillade grönsaker. Perfekt för vegetarianen eller för dig som bara vill prova något annorlunda!
GRILLAD GRÖNSAKSPLANKA 227:-
Husets utvalda marinerade och grillade grönsaker serveras med en potatis och västerbottenpuré, ugnsbakad tomat, getost i filodeg samt kronärtskockskräm.
Lunch
Måndag - Fredag 11.00- 14.30
Lunch inkl. huvudrätt, dryck, sallad,
nybakat bröd, kaffe eller te samt godis och kakor från 110:-
Vegetarisk 119kr
gi-alternativ 120kr
fitness-alternativ 119kr
Lunch inkl. huvudrätt, dryck, sallad,
nybakat bröd, kaffe eller te samt godis och kakor från 110:-
Vegetarisk 119kr
gi-alternativ 120kr
fitness-alternativ 119kr
Principal
STEAK HACHE’D’ELAN 197:-
200g älgfärs medaljong med smak av enbär, rosmarin och backtimjan på en vinskyspegel med choklad och krossad peppar toppad med gräddkokta kantareller, potatispuré och rårörda lingon. Denna tallrik tar er rakt in i de Svenska urskogarna!
HAMBURGER MONTPELLIER CHEDDAR 197:-
Grillad cheddarost burgare på nymald högrev serveras med sidfläsk, dijon- och pepparmajonäs, marinerad paprika och saltgurka, ölgravad och friterad silverlök smaksatt med dragon samt Sällskapets pommesblandning med ranch-dipp.
STEAK TENDRE 279:-
Grillad hängmörad biff med kappa serveras med Fransk pom-chateau potatis, rödvins demiglace, bearnaise samt långgravad tomatsallad.
BIFF RYDBERG 347:-
Klassisk biff rydberg med Oxfilé, tärnad potatis,
ölsauterad lök, äggula & vispad grädde smaksatt med dijon & grov senap.
COEUR DE FILÉ PROVENCALE 357:-
200gr Oxfilé grillas och helsteks i ugn med vitlök och örter serveras på en bädd av råstekt bakpotatis, baconlindad herrecot vertes, ugnsbakad tomat & vispat vitlökssmör.
Fisk
MOULES FRAICHES 197:-
Färska blåmusslor kokta i grädde och champagne med vitlök och hackade örter samt aioli och Sällskapets pommesblandning. Franska Rivieran när den är som bäst!
200g älgfärs medaljong med smak av enbär, rosmarin och backtimjan på en vinskyspegel med choklad och krossad peppar toppad med gräddkokta kantareller, potatispuré och rårörda lingon. Denna tallrik tar er rakt in i de Svenska urskogarna!
HAMBURGER MONTPELLIER CHEDDAR 197:-
Grillad cheddarost burgare på nymald högrev serveras med sidfläsk, dijon- och pepparmajonäs, marinerad paprika och saltgurka, ölgravad och friterad silverlök smaksatt med dragon samt Sällskapets pommesblandning med ranch-dipp.
STEAK TENDRE 279:-
Grillad hängmörad biff med kappa serveras med Fransk pom-chateau potatis, rödvins demiglace, bearnaise samt långgravad tomatsallad.
BIFF RYDBERG 347:-
Klassisk biff rydberg med Oxfilé, tärnad potatis,
ölsauterad lök, äggula & vispad grädde smaksatt med dijon & grov senap.
COEUR DE FILÉ PROVENCALE 357:-
200gr Oxfilé grillas och helsteks i ugn med vitlök och örter serveras på en bädd av råstekt bakpotatis, baconlindad herrecot vertes, ugnsbakad tomat & vispat vitlökssmör.
Fisk
MOULES FRAICHES 197:-
Färska blåmusslor kokta i grädde och champagne med vitlök och hackade örter samt aioli och Sällskapets pommesblandning. Franska Rivieran när den är som bäst!