À la carte
Bordsmeny
Coucou, I am so glad you came.
This place simply wouldn’t be the same without you.
As you know I am a travelling man with my fair
As you know I am a travelling man with my fair
share of adventures, and I must tell you, the ambiance and atmosphere of this place is hard to surpass. Where else can you mingle with the highborn, talk politics with pirates, share a drink with a dressmaker or share your childhood memories with a Russian oil billionaire
all in one night?
Anyway, thank you again for coming. Let’s make this moment a lasting memory that we both can cherish.
Anyway, thank you again for coming. Let’s make this moment a lasting memory that we both can cherish.
Je t’embrasse!
-Mister French
Apéritif
JOHN DILLINGER
132:-
rye, lemon, simple syrup, orange bitter
ONE DANCE
132:-
gin, aperol, lemon, simple syrup & grapezest
LOW BATTERY
132:-
gin, limoncello, lemon, simple syrup, orange bitter, cardamom & soda
FÖRRÄTTER / STARTERS
VIT SPARRIS
205:-
med lagrad bayonneskinka, tempererat ägg
och hollandaisesmaksatt med bryntsmör
och hollandaisesmaksatt med bryntsmör
WHITE ASPARAGUS
with aged bayonne ham, baked egg,
hollandaisesauce with browned butter
hollandaisesauce with browned butter
FLÄDERRÖKT LAX
165:-
med äpple, gurka, gräslök, grovkornig senap, smetana, rispad pepparrot och smörstekt rågbröd
ELDERSMOKED SALMON
with apples, cucumber, chives, smetana,
mustard, horseradish and fried ryebread
mustard, horseradish and fried ryebread
KALVCARPACCIO
195:-
med vit och grön sparrissallad,
avrugacaviar och ostronemulsion
avrugacaviar och ostronemulsion
VEALCARPACCIO
with white and green asparagussalad,
avrugacaviar and oysteremulsionsauce
avrugacaviar and oysteremulsionsauce
ZAMBURINAS
195:-
ört/vitlöksgratinerade pilgrimmsmusslor i sitt skal, serveras med sofrito på tomater, kapris,
svarta oliver och örter
svarta oliver och örter
SCALLOPS
gratinated with garlic/herbbutter, with a salsa made of tomatoes, capers, black olives and herbs
BURRATA LARDO
155:-
färsk mozzarella, med bondens tomater,
hyvlad lardo och pistoudressing
hyvlad lardo och pistoudressing
fresh creamy mozzarella, with heirloom
tomatoes, lardo and pistoudressing
tomatoes, lardo and pistoudressing
PULPO GRILLÈ
175:-
grillad bläckfisk med grillad paprika,
piementoaioli och citron
piementoaioli och citron
grilled octopusy with grilled peppers,
piementoaioli and lemons
piementoaioli and lemons
SKALDJUR
SEAFOOD
OSTRON
Mr French’s gästspelande ostron, fråga vår servispersonal eller kom fram själv och titta vad vi har i vår ostrondisk
OYSTERS
Mr French’s special daily oyster,
ask your waiter or come see for yourself
ask your waiter or come see for yourself
Fine de Claire
35:-
Fine de Normandie
35:-
Utah Beach
50:-
Demoiselle
50:-
Speciale Roumegous
55:-
Ostronplateau
415:-
3 fine de claire, 3 Utah Beach, 3 Demoiselle, 3 Gästostron
Oyster Plate
3 Weekly Special Oyster
RÄKOR
serveras med aioli
SHRIMPS
served with with aioli
En näve färska Smögen räkor efter tillgång
A handful of fresh Smögen shrimps (if available)
En näve rökta Räkor
145:-
A handful of smoked shrimps
Löjrom
Löjrom serveras med blini, smetana, rödlök, citron och dill
Caviar
Served with blini, sour cream, red onion, lemon and dill
30 g löjrom från Kalix
235:-
30 g Bleak Roe from Kalix
30 g Amerikansk löjrom
195:-
30 g American Bleak Roe
KRABBA
1/1
1/2
CRAB
Irländsk krabba
285:-
145:-
Irish Crab
HUMMER
1/1
1/2
LOBSTER
Maine hummer
455:-
255:-
Maine lobster
Fransk Blåhummer efter tillgång
French Blue Lobster
SKALDJURSPLATEAU
645:-
1/2 hummer, 1/2 krabba, 3 st fine de claire ostron,
100 g blåmusslor, en näve räkor, en näve rökta räkor
100 g blåmusslor, en näve räkor, en näve rökta räkor
SEAFOOD PLATTER
1/2 lobster, 1/2 crab, 3 Fine de Claire, 100 g of mussels,
a handful of shrimps and a handful of smoked shrimps
a handful of shrimps and a handful of smoked shrimps
PLATEAU GRAND CRU
1495:-
1//1 hummer, 1/1 krabba, 100 g blåmusslor, 100 g räkor, 100 g rökta räkor, 4 utah beach 4 fine de claire,
2 st pilgrimmsmusslor i sitt skal
2 st pilgrimmsmusslor i sitt skal
PLATTER GRAND CRU
1/1 lobster, 1/1 crabs, 100 g mussels, 100 g of shrimps,
100 g of smoked shrimps , 4 Utah Beach, 4 Fine de Claire, 2 scallops
100 g of smoked shrimps , 4 Utah Beach, 4 Fine de Claire, 2 scallops
MISTER FRENCH SKALDJURSPLATEAU
3495:-
2 hummrar, 2 krabbor, kungskrabba ben, 200 g räkor,
200 g rökta räkor, 1 kg blåmusslor, 3 fine de claire,
3 fine de normandie, 3 utah beach, 3 gillardeau,
4 st pilgrimmsmusslor, 30 g amerikansk löjrom,
30 g kalix löjrom
200 g rökta räkor, 1 kg blåmusslor, 3 fine de claire,
3 fine de normandie, 3 utah beach, 3 gillardeau,
4 st pilgrimmsmusslor, 30 g amerikansk löjrom,
30 g kalix löjrom
MISTER FRENCH PLATEAU
2 lobsters, 2 crabs, kings crab leg, 200 g of shrimps,
200 g of smoked shrimps, 1 kg of mussels,
3 fine de claire, 3 fine de normandie, 3 utah beach,
3 gillardeau, 4 scallops, 30 g caviar of kalix, Sweden,
30 g american bleak roe
200 g of smoked shrimps, 1 kg of mussels,
3 fine de claire, 3 fine de normandie, 3 utah beach,
3 gillardeau, 4 scallops, 30 g caviar of kalix, Sweden,
30 g american bleak roe
HUVUDRÄTTER
MAIN COURSES
RÖDTUNGA AU CONFIT
295:-
med brandade på slaget, med confiterade steklökar, kronärtsskocka, färsklök samt öst med vitlök/örtsmör
LEMON SOLE CONFIT
with a brandade made of the smoked trimmings, garlic, potato and thyme, served with confied onions,
artichokes and garlic/herbbutter
artichokes and garlic/herbbutter
TORSKRYGG
285:-
grillad torskloin från Norge med marinerade skaldjur, rostad fänkål, bakade tomater, samt bouillabaissevinigrette
CODFILLET
grilled loin of Norwegian cod, with marinated seafood, roasted fennel, baked tomatoes and seafood/saffronvinaigrette
LAMM RAZ EL HANOUT
285:-
lammrack och roulad på lammtunnbringa,
kryddade med raz el hanout, bakad blomkål,
blomkålscreme samt färsk vitlök
kryddade med raz el hanout, bakad blomkål,
blomkålscreme samt färsk vitlök
LAMB RAZ EL HANOUT
rack of lamb, and lamb brisket filled with parsley and onion, seasoned with raz el hanout, served with baked cauliflower, cauliflower puree and lambsauce
KALVENTRECÔTE
315:-
med grillad grön sparris, bondens tomater,
sauce bearnaise och pommes
sauce bearnaise och pommes
VEAL RIB EYE
with grilled asparagus, heirloom tomato salad,
sauce bearnaise and french fries
sauce bearnaise and french fries
GRILLPLATEAU FÖR 2 PERSONER
690:-
grillad secreto iberico, flapsteak, kalventrecotè, lammrack med grillad spetspaprika, bakad tomat, rostad lök,
bearnaise, tryffelmajonnäs och pommes
bearnaise, tryffelmajonnäs och pommes
MIXGRILL PLATEAU SERVES 2
grilled iberico pork, flapsteak, veal ribeye and lambrack, served with grilled peppers, baked tomato,
roasted onions, sauce bearnaise, trufflemayonaise and french fries
roasted onions, sauce bearnaise, trufflemayonaise and french fries
PEPPARGRILLAD BIFF
315:-
250 g peppargrillad ryggbiff, med pepparsky, timjanconfiterad svamp, vitlökskrossad bakpotatis
PEPPER STEAK
250 g peppergrilled Striploin, with pepper sauce,
confied mushrooms and garlicrushed baked potatoes
confied mushrooms and garlicrushed baked potatoes
ALLTID PÅ MISTER FRENCH
MOULES FRITES
275:-
175:-
ett urval av dagens musslor kokta i vitt vin med shallottenlök, vitlök, chili, persilja och grädde,
serveras med aioli, en hel inkluderar pommes frites
serveras med aioli, en hel inkluderar pommes frites
a selection of daily mussles in white wine sauce, shallots, garlic, chili, parsley and cream. Served with aioli.
Whole portion includes french fries
Whole portion includes french fries
STEAK TARTAR
245:-
155:-
rörd med dijonsenap, kapris, cognac, serveras med friterad surkål, syrad schallotenlök, och tryffelcreme
STEAK TARTARE
mixed dijon mustard, capers and brandy, served with fried sauerkraut, pickled shallots and truffle cream
ANKLEVERTERRINE
235:-
med champagneinkokt persika, persiko/sauternegele, rostad brioche och trädgårdssallad
DUCK LIVER FOIE GRAS
served with champagnemarinated peach, sauterne wine / peach jelly, roasted briochebread and garden salad
TONFISK SALAD NICOISE
245:-
grillad tonfisk med sardeller, oliver, kapris,
brytbönor, ägg och olivtapenade.
brytbönor, ägg och olivtapenade.
TUNA SALAD NICOISE
grilled tuna with anchovies, olives, capers,
green beans, eggs and olive tapenade
green beans, eggs and olive tapenade
MR FRENCH BURGER 2.0
295:-
250 g’s Hamburgare gjord på högrev och oxbringa, serveras med halstrad anklever, svartrökt bacon, karamelliserad lök, rostad lök, sallad, pommes och tryffelmajonnäs.
250 g minced chucksteak and brisket, served with seared duckliver, bacon, caramelised onion, roasted onion, sallad, trufflemayonaise and french fries
ENTRECOTÈ CAFÉ DE PARIS
395:-
300 g utvald Entrecote, serveras med haricot vert,
cafe de parissmör, sauce bordelaise och pommes
cafe de parissmör, sauce bordelaise och pommes
300 g of selected rib eye served with haricots verts,
cafe de paris butter, sauce bordelaise and french fries
cafe de paris butter, sauce bordelaise and french fries
DESSERT
VANILJBAVAROISE
125:-
med bakade rabarber, rabarbersorbet,
rabarbercrudite och sockerkaka
rabarbercrudite och sockerkaka
VANILLABAVAROISE
with baked rhubarbs, rhubarbsorbet,
rhubarbcruditè and spongecake
rhubarbcruditè and spongecake
MJÖLKCHOKLADPASTEJ
125:-
med jordgubbar, pistagenougatine,
gräddfilssorbet och financierkaka
gräddfilssorbet och financierkaka
MILKCHOCOLATE TERRINE
with strawberries, pistachionougatine,
sourcream sorbet and financier cake
sourcream sorbet and financier cake
MR FRENCH SOMMAR SWISS
145:-
stor maräng fylld med sommarbär, citroncurd
och en citronverbenaglass.
och en citronverbenaglass.
MR FRENCH SUMMER SWISS
large meringue filled with summerberries,
lemoncurd and served with lemonverbena icecream.
lemoncurd and served with lemonverbena icecream.
CREME BRULÈ
105:-
Klassisk fransk dessert från 1691
Classic French dessert from 1691
TRYFFEL
35:-
TRUFFLE